Logo

Archive

Bevisets stilling

digimarc_80.png

Det synes opplest og vedtatt at kilden for lekkasjen av politibildene som viser massemorderen på Utøya rett etter arrestasjonen 22. juli 2011 er Sigurd Klomsæts advokatkontor. Men hvor sikkert er politiets bildebevis?

Det ser ut til å hefte alvorlige svakheter ved lagmannsrettens bevisvurdering i denne saken.


Opphavsrett, CC etc.

cc_commies_80.png

(I dette gjesteblogginnlegget utdyper Erik Honoré sin kritikk av Creative Commons og Free Culture-bevegelsen, med utgangspunkt i en kronikk som sto på trykk i avisa «Klassekampen» den 26. juni 2012.)

Vi hadde en liten meningsutveksling i Klassekampen, det vil si at du kommenterte min kronikk «Stockholmsyndromet, fase 2», og så hadde jeg et tilsvar. Det tilsvaret måtte være svært kort, så jeg benytter sjansen til å utbrodere litt her.


Facebook betaler for bruk av profilbilder

fblike_80.png

Et forlik inngått i California innebærer at Facebook betaler USD 10 millioner for bruk av fem medlemmers profilbilder i såkalte “sponsored stories”.

En konsekvens av forliket er at Facebook får lov til å fortsette med å benytte “sponsored stories” til å selge reklame, men at det samtidig må bli langt enklere å reservere seg mot at ens navn og bilde blir brukt på denne måten.


Piratideologi

kopimi_80.png

Dersom opphavsrettsindustrien skal nå fram med holdningskampanjer mot ulovlig fildeling må de lytte til fildelerene. Gjør de ikke det vil de kaste bort pengene sine på å formidle et budskap som fildelerene oppfatter som irrelevant.

Påstanden om at å kopiere er å stjele er rett og slett tull! Ønsker man å endre fildelerens holdninger må man finne et bedre argument.


Til dere som er skeptiske til Anonymous

anonymous_02_80.png

Dere som er så skeptiske til Anon, tenk gjennom hvorfor dere er det. Hvorfor er det ille at informasjon får flyte fritt over hele verden? Hvorfor er det ille at den eksisterende makteliten får diktere hva dere skal vite, mene og tro? Klarer dere ikke tenke selv? Anon vil ingenting annet enn frihet. I en verden som blir stadig mer kontrollert, er det mer enn BRA at Anon oppstår. Det er et sunt bevis på at mennesker ønsker frihet og individualitet.


Banksy on advertising

banksy_80.png

An old rant from famous British street artist Banksy about advertising has recently re-surfaced on the Internet. The quote is is clever, cool and contumacious, but in an ironic way it is also a condemning comment about Banksy's own use of public space to put up advertisements for himself.


Kodak

kodak_80.png

VG-sjef og nettavis-pioner Torry Pedersen er mye re-kvitret denne uka for sitt utsagn om at den som vil vite om det er lurt å være først eller sist på digitale plattformer bør spørre sjefen i konkursrammede Kodak.

Er forklaringen på Kodaks kollaps så enkel at Kodak var for sent ute med en digital plattform?


Schema.org worth a second look?

semnet_80.png

More than seven months has gone since Google, Bing and Yahoo announced Schema.org. Last Friday, I spent some time post-conference in a bar with a lot of good people from the metadata community. I found that many of them insisted that Schema.org was worth a second look. So I've spent the week-end looking, and here are my musings.


ACTA – en analyse

acta_80.png

ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) ) er nå signert av EU og en rekke andre land. Avtalen er kontroversiell. Det foreligger for eksempel en kritisk uttalelse fra the European Data Protection Supervisor.

Her er min analyse av de mest kontroversielle delene av avtalen som dreier seg kriminalitetsbekjempelse og håndheving av immaterielle rettigheter på det digitale området.


Free themes pose a hazard for bloggers

biohazard_80.png

The most common keyword for searching themes for WordPress is “Free WordPress Themes”. This will land you thousands of results. The Internet is great, isn't it?

As it turns out, those free themes may come at considerable cost. It seems that 9 out of 10 free WordPress themes contain encrypted code that may turn control over your blog over to some cracker. Beware of geeks bearing gifs!