Logo

Til dere som er skeptiske til Anonymous

Dere som er så skeptiske til Anon, tenk gjennom hvorfor dere er det. Hvorfor er det ille at informasjon får flyte fritt over hele verden? Hvorfor er det ille at den eksisterende makteliten får diktere hva dere skal vite, mene og tro? Klarer dere ikke tenke selv? Anon vil ingenting annet enn frihet. I en verden som blir stadig mer kontrollert, er det mer enn BRA at Anon oppstår. Det er et sunt bevis på at mennesker ønsker frihet og individualitet.

Anon er det største freds- og brorskapsprosjekt siden FN. At 1%-eliten vil gjøre alt for å unngå å miste makt er en selvfølge, noe av det enkleste er å spre desinformasjon slik de gjør her. Anon er både pubertale scriptkiddies og de mest oppegående innen IT.

Folk skal ikke frykte staten, staten skal frykte folket. Anon er demokrati i praksis, uten landegrenser, uten sentral styring, men med felles idé. Det kan ikke stoppes.

We Are Anonymous. United As One. Divided By Zero. EXPECT US.

Comments

Vel, for meg er i det minste et paradoks at en gruppe som hevder å være for ytringsfrihet og informasjonsflyt har som sin hovedaktivitet å angripe eller blokkere nettstedene til aktører som har meninger som de tilfeldigvis ikke liker.

Og det er i beste fall. Av og til plukker de tilsynelatende ut et helt tilfeldig offer, som den gangen de angrep dagligvarekjeden Kiwi for å protestere mot Datalagringsdirektivet.

Dersom man er for ytringsfrihet og informasjonsflyt bør man være skeptisk til alle som forsøker å blokkere for ytringer og informasjon – inklusive «Anonymous».

Forøvrig, når jeg ser en Anonymous-demo der folk stiller opp i identiske Guy Fawkes-masker for å markere sin individualitet, så blir jeg minnet om denne scenen fra Life of Brian:

Anon er ikkje ei gruppe. Det er berre folk som er anonyme. Det er vanskelig å prøve å analysere dei som ei gruppe. Dersom du ser på dei som ein løs sammensatt gjeng er det lettare å analysere handlingane.

Å hevde at alle anonyme er for ytringsfrihet og informasjonsflyt er å vere fordomsfull. Det er stor variasjon blandt alle anonyme. Det er anonyme som er i for DLD, SOPA, PIPA og ACTA mens det også er anonyme som publiserer informasjon som burde vert holdt unna offentligheten. Det er like stor variasjon i meiningane til anonyme som til meir offentlige personar.

Grunnen til demonstrasjonane er stort sett 1. fordi det er kult og 2. for å demonstrere og 3. for å nå eit mål. Eg tviler på at desse grunnane gjelder berre for dei anonyme, men også for resten av befolkinga.